+371 65237860 pansionats@inbox.lv
Izstade_bib_02

Darbu izstāde bibliotēkā

1.oktobrī, kad tiek atzīmēta senioru diena, Jēkabpils Galvenās bibliotēkas lasītavā tika atklāta mūsu klientu darbu izstāde ar nosaukumu “Sirds – atvērtā priekam un nodarbei”. Kopumā izstādē ir apskatāmi 17 klientu darbi, ko viņi pēdējā pusgada laikā radījuši interešu pulciņa nodarbībās kopā ar interešu pulciņa vadītāju Ritu Fedotovu. Izstādes atklāšanā piedalījās četras klientes – Velta Vilkāja, Līvija Onufrijeva, Marina Škaļikova, Proskovija Skrastiņa. Šis klientes un vēl Arī Oļegs Iļjins, kurš, diemžēl, nevarēja ierasties uz izstādes atklāšanu, ir paši čaklākie nodarbību apmeklētāji. Kā par viņiem saka pulciņa vadītāja Rita –  “mans zelta piecinieks”.  Pasākumu ar muzikālo priekšnesumu kuplināja un īpašu atmosfēru radīja Jēkabpils baltkrievu biedrības pārstāve Tamāra Buhtijarova.

Pulciņa vadītāja Rita stāstīja par aktīvākajiem izstādes dalībniekiem un kopīgo darbošanos nodarbībās, kad svarīgākais ir tikt pāri pirmajam  “es taču neprotu”, uzdrīkstēties darīt to, kas sagādā prieku, un gūt gandarījumu no paveiktā. Šādas nodarbības cilvēkus gan iepriecina, gan spēcina, tāpēc viņa kopā ar klientiem neplāno apstāties pie paveiktā, bet turpinās čakli darboties ar cerību, ka šī nebūs pēdējā mūsu klientu darbu izstāde. Rita arī pateicās visiem, kas iz ziedojuši materiālus rokdarbiem un nodarbībām – gan pansionāta darbiniekiem, gan citiem ziedotājiem.

Pašas izstādes dalībnieces bija aizkustinātas līdz asarām un pateicīgas kā pulciņa skolotājai, tā bibliotēkas darbiniecēm par šo iespēju savas prasmes un talantus parādīt plašākai publikai, varbūt pat kādu iedvesmot iemēģināt roku zīmēšanā vai rokdarbos un atklāt sevī radošuma dzirksti.

Izstāde Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma līdz oktobra beigām, pēc tam tā tiks izstādīta pansionāta telpās.