+371 65237860 pansionats@inbox.lv
06 Koknese_2020_crop

Likteņdārza un Kokneses apmeklējums vasaras izskaņā

Izslāpuši pēc pārmaiņām un jauniem iespaidiem savā ikdienas dzīvē, šobrīd ne tik vieglajā laikā, 29 pansionāta “Jaunāmuiža” klienti un 5 atbalsta darbinieki 6.augusta rītā devās ekskursijā uz Kokneses novadu.

Mazliet satraukti un norūpējušies sarunās par sevi un viens par otru: vai būs karsti, vai spēs izturēt tālo ceļu, vai nepiegurs staigājot, – dodamies ceļā.

Pirmā pieturas vieta ir Likteņdārzs. Aktīvākie un zinošākie klienti informācijas centrā sameklē ceļojuma vietas bukletus un izdala tos pārējiem, lai rastos priekšstats par to, kur esam ieradušies, kā radies un turpina veidoties Likteņdārzs.

Lēnām un atpūšoties tiek izstaigāts izveidotais parks, aplūkota iestādīto koku daudzveidība, izveidotie monumenti un piemiņas plāksnes. Klientiem prieku sagādā fotografēšanās, saulainais laiks un krāšņie Daugavas  skati.

Saulītes un kopābūšanas sasildīti, nedaudz saguruši pēc 2 stundu pārgājiena pa Likteņdārzu, kāpjam autobusā un dodamies uz nākamo maršruta pieturas punktu – Kokneses pilsdrupām un pils parku.

Protams, neiztiekam arī bez gardumu baudīšanas, ko līdzņemšanai ir sagādājušas pansionāta virtuves saimnieces. Ieturējušies dodamies pārgājienā līdz Kokneses pilsdrupām pa pils parku, apskatot pa ceļam stilizēto “Pērses ūdenskritumu”. Vairs nav tik viegli, nogurums un svaigais gaiss liek biežāk piestāt, lai atpūstos, taču draugu un ceļabiedru iedrošinājums, atbalsts un palīdzība liek saņemties, lai dotos uz priekšu. Arī pusdienas garšo labāk pēc pastaigas un tās tiek apēstas ar gardu muti.

Ir pienācis laiks doties mājup! Priecīgi un noreibuši no svaigā gaisa un izbaudītās burvības dabā, kāpjam autobusā. Pa ceļam vēl piestājam pie Liepkalnu maiznīcas, kuras tuvumā ir izveidoti atpūtas objekti. Neraugoties uz nogurumu, klienti ar interesi dodas pastaigā.

Jautāti par iespaidiem, ikviens izteica vēlmi nākamajā gadā atkal doties ekskursijā, ka ir ļoti paticis un daudz bijis iespaidu. Klienti atzīmēja arī to, ka ir bijuši draudzīgi un viens otram izpalīdzējuši. Neiztika arī bez kurioziem: ekskursija bijusi tik laba un vērtīga, ka tās dēļ nav bijis žēl palikt bez kurpēm.

Teksta un foto autore – p/a “Jaunāmuiža” psiholoģe Velta Marija Daukste.