+371 65237860 pansionats@inbox.lv
11 Dagda_2020

Izbaudot Latgales viesmīlību

Atpūšoties no ikdienas un enerģijas devai meklējot jaunus iespaidus, “Jaunāmuiža” darbinieku kolektīvs devās uz pārsteigumiem pilno Latgali. Pabijām mazajā, gleznainajā, pakalniem bagātajā Dagdā. Devāmies uz Andrupenes lauku sētu, kur ne tikai atsvaidzinājām un papildinājām savas zināšanas par pagājuša gadsimta lauku sētām, bet arī baudījām kulināros gardumus – cimusu, sieru, speķi, asušnīkus un šmakovku īstā latgaļu viesmīlības  garā.

Izlocījām kājas Andrupenes purva takā un  devāmies vēl senākā pagātnē – 9.-13.gadsimta Latgalē. Kroma kolna broulistes saimniece mums izrādīja savu interesanto ieroču, rotaslietu kolekciju,  topošo pilskalnu.

Zināšanas par Latvijas ezeriem un upēm papildinājām Jaundomes muižas vides izglītības centrā. Mūs sagaidīja  moderni aprīkota un interaktīva ekspozīcija, skaistas telpas, kā arī interesants cienasts – blakusesošā Ežezera zivju zupa un uz ugunskura cepti  muižkunga kruasāni, kuri, izrādījās, jācep pašiem.

Nobeigumā drosmīgi kāpām Lielā Liepukalna skatu tornī, kurā gūtie iespaidi, tuvojoties saulrietam, bija patiesi neaizmirstami!

 

P/a “Jaunāmuiža” kvalitātes vadības speciāliste -Vita Baltmane.